De Noordse landen, ook wel de Nordics genoemd, zijn een complexe geografische regio voor logistieke diensten. Hoewel de export naar de Nordics aanzienlijk is, gaat deze logistieke goederenstroom gepaard met uitdagingen zoals de snel veranderende weersomstandigheden, steile bergpassen en lange afstanden. Daarom kan het leveren van goederen in de Nordics lastig zijn. Daarom kun je het beste vertrouwen op een logistieke dienstverlener die ervaring heeft met logistieke diensten in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland.

Als je op zoek bent naar logistieke diensten met een hoge leveringsprecisie, frequente leveringen, douane-inklaring (voor Noorwegen) en veilige leveringen, dan is ColliCare Logistics dé ervaren lokale partner die kan zorgen voor de distributie van je goederen in de Nordics.

Onze Nordic Distributie diensten zijn geschikt voor B2C- en B2B-groepagezendingen naar de Nordics. De Nordics bestaat uit de landen Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland, daarom omvat het dus ook Scandinavië. Voor Noorwegen bieden wij aanvullende inklaringsdiensten aan, zowel aan de Europese als aan de Noorse kant, die worden afgehandeld door onze lokale compliance-experts.

Linehaul-oplossingen naar onze Nordic Distribution Hubs

Vanuit Nederland, België en Duitsland kan het beheren van de logistieke stromen naar de Nordics een uitdaging zijn. Wij hebben dagelijkse vertrekkende linehaul naar onze eigen distributiecentra in Noorwegen, Zweden en Finland via de weg en over zee. Door de optimalisatie van de vertrektijden van onze lijndienst en binnenlandse vrachtwagens kunnen wij korte transittijden bieden voor verschillende soorten groepagezendingen.

Onze Nordic Distribution Hubs in Noorwegen bevinden zich in Kløfta, Porsgrunn, Rudshøgda, Trondheim en Stavanger. In Zweden zijn onze hubs gevestigd in Göteborg en Östersund. De Deense hubs zijn gevestigd in Taastrup (Groot Kopenhagen) en Fredericia. Voor Finland worden alle zendingen gedistribueerd via onze hub in Helsinki. 

shutterstock_563696953 copy

Storseisundet brug

Lokale experts voor de laatste kilometers

Onze lokale experts zorgen voor de last mile delivery van je zendingen. Hierdoor kunnen we beperken dat jij en jouw klanten voor onverwachte verrassingen komen te staan met leveringen van de zendingen door extreme weersomstandigheden, rijverboden en feestdagen. Bovendien kunnen zij de beste routes plannen rekening houdend met mogelijke verkeersstoringen omdat jouw zending voor hen een thuiswedstrijd is.

Bekijk onze dienstverlening per land

Curious how we can help your company with Nordic Distribution?

Our team of experts is ready to take on your logistical challenges. Give us a call or drop us a message and we're glad to discuss your challenges and wishes to smoothen your Nordic supply chain.

Roelf Goos

Roelf Goos

Commercial Director Netherlands & Germany