Ga terug Road freight

Trailers opknappen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid is de toekomst bij ColliCare Logistics. We zijn met een nieuw project begonnen om onze totale uitstoot van wegtransport te verminderen. Daarom knappen we onze trailers op in plaats van deze vervangen om zo onze de COvoetafdruk te verminderen. Dit is een mooie stap om wegtransport dienstverlening naar een duurzamer niveau te brengen.

Opknappen van oude trailers

We knappen tien KRONE Profi Liner SDF trailers op die we in 2015 in gebruik hebben genomen. Het opknappen van deze trailers is een goede duurzame oplossing, we vertraging het langetermijnproject van het kopen van nieuwe trailers. Dit is een goed alternatief om sneller en goedkoper onze voetafdruk te verminderen. Door onderdelen te vervangen die het meeste last hebben van slijtage, breiden we de levensduur uit en verminderen we de uitstoot van onze trailers. Dit omvat ook het herinrichten van de zeilen met onze naam en logo.

Bij ColliCare Logistics zijn wij met een duurzaamheidsplan bezig, hierom zijn wij elke dag op zoek naar manieren om onze uitstoot te verminderen. Het opknappen van onze trailers is een van de vele innovaties wat we hebben ondernomen om onze werkzaamheden te verduurzamen.

 

Toegewijd aan een duurzame toekomst

Op dit moment heeft ColliCare Nederland een vloot van meer dan 70 trailers en 50 vrachtwagens. In totaal hebben we meer dan 400 trailers die rondrijden door heel Europa. Dit project is een van de vele stappen die we bij ColliCare nemen richting een duurzame toekomst.

Jan Willem Teeninga, sitemanager Groningen, voegt hieraan toe dat:

Naast de investering in tien nieuwe trailers in december 2022, is het opknappen van oude trailers een slimme manier om onze COvoetafdruk te verkleinen. Door onze trailers op te knappen, verminderen we niet alleen afval en emissies, maar laten we ook zien dat we nog genoeg kunnen verduurzamen in de logistieke branche.

Bij ColliCare Logistics, willen wij graag onze duurzame praktijken promoten in onze werkzaamheden. Het trailer opknapproject is een van de vele projecten die wij uitvoeren om de ecologische voetafdruk te verminderen en draagt bij aan een duurzame toekomst die we hebben opgenomen in ons duurzaamheidsprogramma. Wij geloven erin dat het vinden van innovatieve en kostenefficiënte oplossingen, om de uitstoot en afval kunnen verminderen, tegelijkertijd onze klanten de hoogste kwalitatieve transportoplossingen aan te kunnen bieden.

Jan Willem Teeninga

Jan Willem Teeninga

Site Manager Groningen