Ga terug Flag_Spain

Spaanse chauffeurs blijven staken

Bijna twee weken geleden begonnen Spaanse vrachtwagen chauffeurs met stakingen vanwege de hoge brandstofprijzen in het land. Door de blokkades zijn sommige producten moeilijker te verkrijgen en lopen zendingen vertraging op.

De Spaanse regering is van plan maatregelen in te voeren tegen de hoge energie- en brandstofprijzen. Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen in het land met maar liefst 70% gestegen. Ook in Frankrijk zijn er verspreide protesten geweest.

Volgens Reuters "heeft een staking van vrachtwagenchauffeurs voor betere arbeidsomstandigheden geleid tot verstoringen in sommige supermarkten en bepaalde industrieën in Spanje, waarbij producenten van zuivelproducten op donderdag klaagden over enkele tekorten in de bevoorrading omdat ze minder melk ontvingen". De vrachtwagenchauffeurs noemen de situatie "totaal failliet".

De situatie kan gevolgen hebben voor klanten die zaken doen met Spaanse ondernemingen. Het kan betekenen dat het moeilijk zal zijn om de goederen het land uit te krijgen. Ons operationele team zal de klanten informeren als er problemen zijn.