Ga terug Sea

Terreur hindert schepen bij het Suezkanaal

Terreur zorgt ervoor dat het Suez kanaal niet gepasseerd kan worden, de huidige omstandigheden dwingen schepen tot alternatieve routes.

Recente terroristische aanslagen in de Rode Zee zorgen voor grote mate van onzekerheid voor scheepvaart in deze regio. De toegenomen aanvallen van de Houthi-militie op handelsschepen hebben grote rederijen gedwongen het Suezkanaal te vermijden. Dit resulteert in langere transittijden en mogelijk tot extra kosten voor onze scheepvaart.

De grote rederijen, die controle hebben over meer dan de helft van de werelwijde vloot, hebben besloten om niet meer door de Straat van Bab el Mandeb te varen. Dit zorgt voor een aanzienlijke omleiding, aangezien de schepen nu als alternatieve route om het zuidelijkste punt van Afrika heen moeten varen. Hierdoor zullen naar verwachting zeevrachttarieven stijgen en worden mogelijk extra toeslagen geïmplementeerd.

Wij staan in nauw contact met de betrokken rederijen en blijven de situatie voortdurend monitoren. Verdere aanpassingen kunnen doorgevoerd worden om de veiligheid van de schepen te waarborgen.

Dit nieuwsitem zal geüpdatet worden indien er nieuwe informatie beschikbaar is

Neem gerust contact op met onze klantenservice of uw sales contact voor verdere vragen.