Ga terug warehouse-gro-skal

We zijn gecertificeerd voor de opslag van organische producten

In juni 2022 hebben wij het Skal-certificaat behaald voor de opslag van biologische producten in onze opslagfaciliteit in Groningen. Het certificaat geeft aan dat de opslagfaciliteit werkt volgens de laatste normen voor de opslag van biologische producten.

Skal Biocontrole is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de gehele biologische keten in Nederland. Door registratie, certificering en toezicht zetten zij zich in voor een aantoonbaar betrouwbare biologische sector. In Nederland is Skal namens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de toezichthouder op de Europese Verordening Biologische Aanneming en de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet. 

EU_Organic_Logo_Colour_54x36mm.svg

Omdat Skal toezicht houdt op de gehele Nederlandse biologische keten, is het ook verantwoordelijk voor de distributie van het aantoonbare en betrouwbare biologisch Europese keurmerk in Nederland.

Sinds 2014 hebben we al een certificering voor de opslag van levensmiddelen. Met de groeiende vraag naar biologische producten was de Skal-certificering voor ons een logische volgende stap om logistieke oplossingen te kunnen bieden voor een breed scala aan bedrijven.

- Frits Potze, managing director of ColliCare Logistics BV

Als bedrijf zijn wij al enkele jaren bezig met onze duurzaamheid. Door onder andere veel wegtransporten over zee uit te voeren, geeft dit onze klanten de mogelijkheid om veel CO2 uitstoot te besparen tijdens hun transporten. Met dit extra certificaat van Skal kunnen wij nu ook bedrijven die biologische producten produceren ondersteunen in hun keten.

Skal.svg