Ga terug randy-fath-dDc0vuVH_LU-unsplash low

Franse Boeren blokkeren wegen

Franse boeren hebben hun protesten tegen nieuwe maatregelen in het landbouwbeleid van de regering verder uitgebreid. Nadat eerst vooral Franse wegen het doelwit van blokkades waren, zijn nu ook actie ondernomen aan de grenzen van Nederland en België.

Bijna al het transport dat nu door deze regio gaat, ondervindt aanzienkelijke hinder van de wegblokkades. Wij zijn druk bezig met het plannen van alternatieve routes voor transport van ons dat zich in deze zonde bevindt. Als gevolg van de omleidingen kunnen transittijden oplopen.

In sommige gevallen zal ook zeevracht door de protesten worden beïnvloed, verschillende wegen naar de havens zijn namelijk geblokkeerd. Dit kan hier ook voor vertragingen zorgen.

Vanuit de invloedrijke boerenorganisatie FNSEA is er het signaal afgegeven dat de protesten zich voort zullen zetten tot dat er door de regering gereageerd wordt op de eisen van de boeren. De regering heeft inmiddels beloofd om aan deze eisen te voldoen. Echter, zijn de boeren nog niet gestopt met protesteren.

Als gevolg van de wegblokkades is transport, dat van/naar of door, Frankrijk en de omliggende gebieden gaat, mogelijk vertraagd. Wij volgen deze situatie uiteraard nauwlettend.

Mochten er vragen zijn over uw transport of de huidige situatie, neem dan gerust contact met ons op.

Jan Willem Teeninga

Jan Willem Teeninga

Site Manager Groningen