Ga terug ColliCare employee on the side of the freeway watching the trailers passing by filled with goods

Digitoll, digitalisering van douane in Noorwegen

Digitoll is de nieuwe digitale oplossing voor douaneafgifte van de Noorse Douane Autoriteit.  Vanaf maart 2025 wordt digitale douaneregistratie verplicht voor al het goederenvervoer richting Noorwegen. Digitoll zal geleidelijk worden ingevoerd.

Per maart 2025 geldt er de verplichting dat elk goed die de Noorse grens bereikt digitaal aangegeven moet worden. Uitgezonderd voor deze regelingen zijn goederen die vervoerd worden naar Douane-entrepots.

Met de invoering van Digitoll, zijn goederen volledig ingeklaard bij aankomst, en hiermee klaar voor verder vervoer. Wij hebben goede hoop dat er door deze digitale oplossing tijd bespaard kan worden aan de grens.

Om Digitoll te gebruiken, moet onze douane afdeling alle informatie hebben over de goederen in de vrachtwagen of container voordat deze de Noorse grens bereikt.

Met de komst van Digitoll verdwijnt de mogelijkheid tot directe levering in Noorwegen, evenals de mogelijkheid om binnen 10 dagen na aankomst in te klaren. Met Digitoll kunnen goederen tot 5 dagen voor aankomst worden aangeven.

Meer weten over Digitol? Bezoek dan de website van de Noorse douane of bekijk deze YouTube videos (in het Noors).