Ga terug Latvia

ColliCare breidt uit in de Baltische staten en opent een verkoopkantoor in Riga, Letland

De Baltische staten is een belangrijk gebied voor ColliCare en hun klanten, en ze zijn sinds 2015 aanwezig in Vilnius, Klaipeda en Kaunas in Litouwen.

In 2020 werd ColliCare Letland opgericht als een operationele afdeling.

Dit voorjaar breidt ColliCare Letland uit met een verkoopkantoor in Riga om nog betere oplossingen te kunnen bieden aan klanten die importeren of exporteren vanuit de Baltische regio.

De Letse afdeling zal zich toespitsen op de weg- en shortseadiensten tussen de Baltische staten, de Nordics, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Het team in Letland bestaat uit Maxims Smirnovs als Managing Director en Anastasija Vitkovska als Sales Manager, beiden met ruime ervaring in de logistiek. In totaal werken er zes mensen op het kantoor in Riga, inclusief administratie en operations.

De klanten van ColliCares in de Baltische staten zijn tegenwoordig een mix van meubelketens in Scandinavië en bedrijven in de bouw en industrie. Op maat gemaakte oplossingen zoals IT-systemen voor leveranciersbeheer en de opvolging van aankooporders zijn unieke verkoopargumenten gebleken voor klanten die importeren uit de Baltische staten en Azië. ColliCare als groep kent een groei van gemiddeld 20% per jaar, met verdere uitbreidingsplannen.

Met toegang tot een flexibel shortsea netwerk via dochtermaatschappij Viasea Shipping wil ColliCare marktaandeel winnen in Letland.

  “The market has, over time, struggled with disrupted supply chain processes. As a response, many manufacturers and logistic operators will increasingly find the Baltics as a well-placed alternative to diversify their risk. By strengthening our services in Latvia, we will be in a position to follow these changes in the market,” says Bjørn Erik Valldal - Business Development Manager Baltics.  
Bjørn Erik Valldal
Bjørn Erik Valldal

 

 

Bekijk de website van ColliCare Letland