Ga terug Versiering Chinees Nieuwjaar

Bereid je supply chain voor op het Chinees Nieuwjaar

Het Chinees Nieuwjaar staat bijna weer voor de deur, dit betekent vakantie voor een groot deel van de Chinese bevolking. Tijdens de feestdagen vertraagt de productie, is er beperkte capaciteit en wordt het transport vertraagd. Het is belangrijk om je supply chain hier goed op voor te bereiden.

Het Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival en het Lunar Nieuwjaar, is het belangrijkste traditionele festival in China. Tijdens deze periode komen families van verschillende generaties samen en genieten ze van een uniek moment van hereniging. Hoewel het Chinees Nieuwjaar een zeven dagen durende nationale feestdag is, plannen veel mensen hun reizen ruim van tevoren en keren ze vaak terug naar hun geboorteplaatsen, ook als deze plaatsen ver weg zijn.

 

Wanneer is het Chinees Nieuwjaar in 2024?

Het Chinese Nieuwjaar van 2024 is het Jaar van de Draak.

De officiële datum voor het Chinese Nieuwjaar in 2024 is 10 februari. Er is dan een landelijke vakantie die een hele week duurt, van 10 februari tot 17 februari.

Mensen komen samen voor een groot diner op oudejaarsavond (9 februari) en sommigen zullen de vieringen voortzetten tot het Lantaarnfestival op 24 februari.

 

De belangrijkste data voor het Chinees Nieuwjaar in 2024:

  • Chinese oudejaarsavond: 9 februari 2024

  • Chinese Nieuwjaarsdag: 10 februari 2024

  • Chinese Lentefestival: 24 februari 2024

  • Vakantie Chinees Nieuwjaar: 10 februari 2024 - 17 februari 2024

 

Hoe beïnvloed het Chinees nieuwjaar de supply chain?

Het Chinees Nieuwjaar kan je supply chain beïvloeden doordat het vertragingen en mogelijke extra kosten veroorzaakt.

Hier vind je een tijdlijn waarin de gevolgen, van het vieren van het Chinees Nieuwjaar, voor de supply chain zijn weergegeven. 

CNY2024_timeline_infographic.svg

Vertraagde productie

Hoewel de viering van het Chinese Nieuwjaar slechts één week duurt, sluiten fabrieken doorgaans 2-4 volledige weken eerder, wat betekent dat de productie waarschijnlijk halverwege januari stopt.

Om de deadline voor de vakantie te halen, vragen fabrieken meestal aan de werknemers om tempo te maken en zich te haasten om de producten te produceren. Als gevolg hiervan kunnen er mogelijk problemen zijn met de kwaliteit van de producten, het is belangrijk dat dit in overweging genomen wordt. 

Hoge vraag naar verzending vóór de vakantie

De meeste bedrijven die producten uit China importeren, zullen proberen om hun producten uit China te krijgen voor het begin van de vakantie. Hierdoor zal er een piek in de vraag naar verzending ontstaan in deze periode.

Deze toename in vraag zal leiden tot een tekort aan containers en schepen, wat op zijn beurt zal leiden tot hogere verzendkosten en langere transittijden.

Vertraging in verzending

Vanwege congestie in de havens tijdens de periode voor het Chinees Nieuwjaar, kunnen er mogelijk langere doorlooptijden zijn, en is er de mogelijkheid tot onverwachte annuleringen van transport.

Manieren om het risico op vertraging te verkleinen:

  • Verzend vooruit;

  • Kies voor alternatieve transportmethoden;

  • Overweeg havens met minder congestie;

  • Kies meerdere soorten containers en vervoerders;

Zorg voor een goede voorbereiding

Het plannen en voorbereiden vooraf, effectief voorraadmanagement en het nauw contact houden met je leveranciers, zijn essentieel om te zorgen dat jouw supply chain geen problemen van het Chinees Nieuwjaar ondervindt.

Het is soms moeilijk om de beweging van goederen, die aan de andere kant van de wereld plaatsvindt, te controleren. Een betrouwbare logistieke partner kan jou helpen om eventuele obstakels te overwinnen.

Met onze toegewijde team in onze eigen kantoor in China beschikken wij over lokale kennis en middelen om jouw transport soepel te laten verlopen.

Neem contact met ons op

Bestaande klanten - Als er vragen of zorgen zijn over transport richting/vanuit China, neem dan gerust contact op met jouw contactpersoon bij ColliCare.

Nieuwe klanten - Indien je graag meer informatie wil ontvangen over de mogelijkheden van voor de organisatie van jouw supply chain, neem dan gerust contact met ons op.