Ga terug Baltic Container Terminal Gdynia

Wijzigingen in onze afvaarten voor short sea

Om onze klanten meer mogelijkheden, meer capaciteit en een groenere manier van vervoer te bieden, kondigen wij met genoegen wijzigingen aan in ons short sea aanbod tussen Nederland en Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Twee keer per week van Nederland naar Noorwegen

Vanuit de haven van Moerdijk in Nederland zullen er twee wekelijkse afvaarten zijn, met aankomsten in Oslo op zowel maandag als woensdag. Dit betekent meer flexibiliteit en capaciteit voor onze klanten die importeren en exporteren van/naar Noorwegen.

Op de zeeroute van Utrecht naar Kløfta reduceert u de CO2-uitstoot met 75% ten opzichte van wegtransport (FTL, FCL-lading) wanneer u overstapt van uitsluitend wegtransport naar zeevracht met voor- en natransport.

Nieuwe stop in London Thamesport

Daarnaast introduceren wij een nieuwe stop in de haven London Thamesport (60 kilometer van Londen, in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk). Het toevoegen van deze alternatieve haven moet de route van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland nog duurzamer maken.

Short sea met lokale kennis

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van short seaverbindingen met Noorwegen, Polen, de Baltische landen en Iberia. In combinatie met wegtransport en multimodale oplossingen hebben wij nog meer mogelijkheden voor overslag en cross-docking vanuit heel Europa. Onze lokale aanwezigheid in deze landen is een groot voordeel voor onze klanten. Wij bieden toezicht op het gehele logistieke proces en een breed scala aan diensten, waaronder inklaring.