Ga terug CC Truck in the night

Nieuwe CO2 belasting in tol Duitsland

De nieuwe toltarieven (Maut) voor vrachtwagens in Duitsland voor 2024 zijn bekend. Deze tarieven bevatten nu ook een belasting op CO2-uitstoot. Het is de planning dat de nieuwe tol tarieven ingaan per december 2023 en juli 2024.

Het Duitse Ministerie van Transport heeft een nieuw tolheffingssyteem voorgesteld, per ingang van 1 december. Dit nieuwe tolheffingssysteem is inclusief een nieuwe gedeeltelijke belasting voor CO2 emissies, die verband houden met wegtransport. Deze nieuwe belasting op CO2 uitstoot is een onderdeel van het ''derde Amendement op de Wegenbelasting'' programma van de Duitse Overheid. Het Federale Ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur (BMDV) heeft plannen om de tolheffing te verhogen voor grote vrachtvoertuigen met 200 euro per ton CO2 uitstoot. 

Op dit moment moeten transportbedrijven, die door Duitsland reizen, tol betalen voor infrastructuur, geluidsoverlast en luchtvervuiling. Met het nieuwe tolheffingssysteem zal er dus ook betaald moeten worden voor de CO2 uitstoot.

Ook voertuigen met een gewicht  van meer dan 3,5 ton zullen tol moeten gaan betalen vanaf 1 juli 2024. Hetzelfde tolheffingssysteem zal worden toegepast op alle onderdelen (infrastructuur, geluidsoverlast, luchtvervuiling en de nieuwe CO2-emissies).

De prijzwijzigingen in de tol zullen worden ingevoerd vanaf 1 december 2023.

Camilla Skjervold

Camilla Skjervold

CMO - Chief Marketing Officer