Ga terug Piadena - Cremona Italien

Nieuwe spoordienst Italië -Zweden is gestart

We zijn blij te kunnen aankondigen dat ColliCare Logistics AB een import & export treinverbinding tussen Italië en Zweden introduceert. 

In het voorjaar van 2023 is onze eerste rechtstreekse trein van de terminal in Cremona in Italië naar Skaraborg in Zweden vertrokken. We zijn verheugd dat we onze klanten een snelle, betaalbare en betrouwbare oplossing kunnen bieden die efficiënt en milieuvriendelijk is! Veel klanten hebben al contact opgenomen en ColliCare ziet de toekomst met vracht per spoor rooskleurig tegemoet.

 

map-for-theres_export_Import rail.png

"De trein zal rechtstreeks van de terminal in Cremona in Italië naar de terminal in Skaraborg in Zweden rijden, met een van de kortste transittijden op de markt van 2 dagen van terminal tot terminal. Dit betekent snel, betaalbaar en betrouwbaar vervoer van goederen voor onze klanten. Het zal wekelijks rijden met een vertrek op zaterdag en met aankomst in Skaraborg op maandagmiddag, met de mogelijkheid van verdere levering in Zweden vanaf dinsdag." volgens Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail bij ColliCare Logistics.

De ColliCare-trein wordt een enigszins uniek aanbod op de markt, zowel ColliCare Noorwegen als ColliCare Zweden hebben hoge ambities met de nieuwe dienst.

“Wij kiezen er nu voor hierin te investeren om transport tussen Italië en Zweden te kunnen aanbieden met de beste prijs en de kortst mogelijke doorlooptijd. Dit is ook de meest milieuvriendelijke en efficiënte manier om vracht te vervoeren."

0207.jpg
Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail, ColliCare Group

"Het is strategisch belangrijk voor ons om een milieufocus te hebben, en deze trein is een stap in de goede richting", zegt Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail bij ColliCare Logistics. "We hebben sinds 2017 al een gevestigde spoordienst die elke week volgeladen van de terminal in Parma, Italië naar Rolvsøy in Noorwegen rijdt."

Duurzame focus

Verhoogde investeringen in spoorwegdiensten zijn in lijn met de milieuagenda van de meeste industrieën tegenwoordig. ColliCare heeft goede hoop dat dit nieuwe initiatief om nieuwe alternatieve en milieuvriendelijkere oplossingen aan te bieden een succes wordt.

ColliCare Zweden investeert fors in productontwikkeling en dit is een belangrijk onderdeel van het plan om vracht over te brengen van de weg naar het spoor. ColliCare verbindt zich ertoe de Overeenkomst van Parijs te volgen en te doen wat nodig is om de doelstelling van 1,5 graad te halen.

"In de loop der jaren heeft ColliCare blijk gegeven van een grote flexibiliteit en aanpassing die passen bij de constante ontwikkeling van Jula's bevoorrading van onze winkels. Deze nieuwe investering in een spooroplossing tussen Italië en Zweden versterkt onze jarenlange samenwerking met een focus op meer duurzame transportoplossingen.”. volgens Lennart Karlsson, CEO bij Jula Logistics, en Pietro Montebovi, Freight Manager bij Jula Logistics.

In week 6 hadden we een succesvolle eerste rit die binnen het tijdschema bleef. Het lossen en laden voor verdere distributie verliep efficiënt en soepel. De trein rijdt wekelijks. Hij vertrekt elke zaterdag vanuit Cremona in Italië en komt maandagavond aan in Skaraborg in Zweden. De exportreis vertrekt dinsdagavond vanuit Skaraborg en komt donderdagavond aan in Cremona.

 

Per Zachrisson

Per Zachrisson

Chief Development Officer Rail
Per Bengtsson

Per Bengtsson

Sales Manager