Bij ColliCare Logistics zetten we ons in voor duurzaamheid en het milieu. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen en onze klanten te helpen hetzelfde te doen. Met onze CO₂-berekeningsservice kunt zet je de eerste stap zetten naar een duurzamere toekomst voor jouw bedrijf en de planeet.

 

Waarom emissieberekeningen uitvoeren?

Een emissieberekening is een belangrijk hulpmiddel om specifieke maatregelen te identificeren om het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Een emissierapport stelt het bedrijf in staat om de belangrijkste cijfers te meten, ontwikkelingstrends te zien en de inspanningen op het gebied van duurzaamheid in de loop van de tijd te evalueren.

Broeikasgasemissies worden ingedeeld in drie scopes, waarbij de eerste twee delen betrekking hebben op de directe emissies waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is, namelijk:

  • Scope 1: directe emissies van bedrijfseigen en gecontroleerde bronnen.
  • Scope 2: indirecte emissies (eigen) omvatten alle GHG-emissies die vrijkomen in de atmosfeer door het verbruik van aangekochte elektriciteit, stoom, warmte en koeling.
  • Scope 3: indirecte emissies (niet-eigen) zijn gekoppeld aan de activiteiten van het bedrijf. Dit omvat zakenreizen, gegenereerd afval, transport en distributie.
 

Begin nu met het bijhouden van jouw CO₂-uitstoot

Ben jij klaar om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen en te voldoen aan de Nederlandse overheidsvoorschriften? Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze CO₂-berekenings-service en hoe we je kunnen helpen jouw duurzaamheidsdoelen te bereiken. We hebben de kennis en methodologie om professionele CO₂-berekeningen aan te bieden.

 
Auktje Hofstede

Auktje Hofstede

Quality & Development Manager