Dit betekent dat we ook uw bedrijf kunnen helpen bij het rapporteren en verminderen van de ecologische voetafdruk en te voldoen aan de nieuwe Nederlandse overheidsvoorschriften die in 2024 van kracht worden. Daarom zijn we trots om een uitgebreide CO₂-berekenings-service aan te kunnen bieden die je kan helpen bij het bijhouden en rapporteren van de emissies, en begeleiding kan bieden om de CO₂-uitstoot te verminderen.

Bij emissieberekeningen worden zowel de directe als indirecte uitstoot van broeikasgassen (GHG) en koolstofdioxide-emissies in overweging genomen die worden veroorzaakt door een individu, organisatie, product of evenement. Het helpt om overmatig energieverbruik of andere inefficiënties te herkennen die leiden tot verlaging van de bedrijfskosten, het opbouwen van geloofwaardigheid voor uw merk en het behoud van het milieu.

 

Waarom emissieberekeningen uitvoeren?

Een emissieberekening is een belangrijk hulpmiddel om specifieke maatregelen te identificeren om het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Een emissierapport stelt het bedrijf in staat om de belangrijkste cijfers te meten, ontwikkelingstrends te zien en de inspanningen op het gebied van duurzaamheid in de loop van de tijd te evalueren.

Broeikasgasemissies worden ingedeeld in drie scopes, waarbij de eerste twee delen betrekking hebben op de directe emissies waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is, namelijk:

  • Scope 1: directe emissies van bedrijfseigen en gecontroleerde bronnen.
  • Scope 2: indirecte emissies (eigen) omvatten alle GHG-emissies die vrijkomen in de atmosfeer door het verbruik van aangekochte elektriciteit, stoom, warmte en koeling.
  • Scope 3: indirecte emissies (niet-eigen) zijn gekoppeld aan de activiteiten van het bedrijf. Dit omvat zakenreizen, gegenereerd afval, transport en distributie.
 

Begin nu met het bijhouden van jouw CO₂-uitstoot

Ben jij klaar om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen en te voldoen aan de nieuwe Nederlandse overheidsvoorschriften? Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze CO₂-berekenings-service en hoe we je kunnen helpen jouw duurzaamheidsdoelen te bereiken. We hebben de kennis en methodologie om professionele milieu-berekeningen aan te bieden.

 
Auktje Hofstede

Auktje Hofstede

Quality & Development Manager