Ga terug IMG_6663-Edit-3

5 maanden na de Brexit, hoe gaat het nu?

De nieuwe handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) ging in op 1 januari van dit jaar. De Brexit-transitie is allesbehalve soepel verlopen voor de logistieke sector. Veel extra administratieve zaken, waaronder de Kent Access Permit, en douane-inklaring leiden tot verstoringen in de logistiek tussen het VK en de EU.

Door deze nieuwe handelsovereenkomst krijgen bedrijven die voorheen nauwelijks enige interactie met de douane hadden, te maken met enorme hoeveelheden papierwerk om hun bedrijf draaiende te houden. De toegenomen hoeveelheid administratieve zaken leidt tot veel problemen voor de grenshandel tussen het VK en de EU. Dit lijdde tot veel vertragingen als gevolg van lange wachtrijen voor de veerboten, afgewezen papierwerk en nog verschillende andere grensproblemen.

Uneek Clothing is een van de bedrijven die werd beïnvloed door de toegenomen hoeveelheid administratief werk van de nieuwe Brexit-handelsovereenkomst. Het bedrijf verkoopt in Europa verschillende soorten hoogwaardige kleding zoals polo's, hoodies, sportkleding en werkkleding. Deze internationale kledinggroothandel heeft haar Europese magazijn in de omgeving van Cardiff, Wales en heeft lokale distributiecentra in zowel Nederland als Duitsland.

Sinds februari 2021 maakt Uneek Clothing gebruik van onze diensten voor het vervoer van kleding over de weg naar Nederland. ColliCare verzorgt hun logistieke stroom van hun Europese magazijn naar hun distributiecentrum in Nederland en regelt de douane namens Uneek zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland.

Door de plotselinge wijziging van de exportregelgeving tussen het VK en de EU stonden we voor een grote uitdaging om onze supply chain normaal te laten verlopen. Hierin vonden we in ColliCare een solide partner die onze uitdaging op zich nam en onze supply chain stabiliseerde. Naast duidelijke communicatie adviseerde ColliCare ons uitgebreid hoe te handelen in de plotselinge en onduidelijke regelgeving rond de Brexit.

Hein Duursma, Managing Director bij Uneek Clothing Europe

Ervaart jouw bedrijf problemen met logistiek van en naar het Verenigd Koninkrijk, of wil je hier hulp bij? Ons operationeel team heeft ervaring met het regelen van logistiek over de weg of via zee tijdens deze turbulente Brexit-tijden. Daarnaast is ColliCare AEO-gecertificeerd om jouw bedrijf te ondersteunen bij de douane-inklaring.

 

Hoe kunnen we je helpen? of Bekijk Uneek Clothing