Ga terug ua

De situatie in Oekraïne

We staan allemaal achter het volk van Oekraïne en steunen hen op alle mogelijke manieren. 

In deze situatie is het uitdagend om te bepalen wat de juiste manier van handelen is. Wat vandaag een juiste keuze is, kan morgen niet meer juiste keuze zijn. 

ColliCare is vertegenwoordigd in Letland, Litouwen en Polen in Oost-Europa. We hebben geen eigen activiteiten in Rusland, Wit-Rusland of Oekraïne. Als onze klanten of onze diensten worden getroffen, zullen we hierover informatie delen.

Wegtransport in Europa
Veel Europese transportbedrijven hebben vrachtwagenchauffeurs uit Oekraïne, en velen zijn nu naar Oekraïne teruggekeerd om in het leger te dienen. ColliCare heeft ook enkele Oekraïense chauffeurs, maar op dit moment zijn wij niet zwaar getroffen en kunnen wij onze opdrachten gewoon uitvoeren. We hebben informatie over snel stijgende brandstofprijzen in de meeste delen van Europa. Energie en brandstof in het algemeen kunnen de komende tijd een probleem worden. 

Luchtvracht
Zowel Rusland als de VS hebben sancties ingesteld, die het luchtruim boven hun landen reguleren. Rusland heeft zijn luchtruim gesloten voor alle verkeer, en de VS hebben hun luchtruim gesloten voor Russisch verkeer. Verwacht mag worden dat dit zowel de luchtvrachtcapaciteit op de markt als de luchtvrachtprijzen zal beïnvloeden. 

Zeevracht
Onze shortsea diensten ondervinden momenteel geen gevolgen van het conflict, ook niet bij de wereldwijde afvaarten. Grote rederijen hebben alleen de afvaarten van/naar Rusland stopgezet. Het verkeer via Oekraïense havens is stopgezet.  

Toekomstige updates
Wij zullen de situatie en de gevolgen voor onze klanten en de transportsector op de voet volgen. De situatie is erg instabiel, en we kunnen worden beïnvloed op manieren die we op dit moment misschien niet zien.

Neem contact met ons op als je vragen hebt. Wij willen je zo goed mogelijk helpen.

Voor een uitgebreide update over transport en logistiek in Azië, kunt u ons bijgewerkte nieuwsartikel lezen:

https://www.collicare.com/about-us/news/asia-ongoing-updates-2022