Ga terug rail from China amid green

Duurzaam ondernemen in 2021 resulteert in groenere transporten

Onze groene initiatieven in 2021 resulteerden onder meer in een gouden medaille, deelname aan 3 duurzaamheidsprogramma en extra ISO-certificeringen. 

We zijn zowel trots als blij, dat we actie hebben kunnen ondernemen en hebben kunnen bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2 en het bouwen aan duurzaamheid.

Daarom dat we graag we:

slimmer werken om groener te worden

Milieuvriendelijker transportmethoden

Een van onze belangrijkste en dagelijkse acties is het verplaatsen van goederen naar milieuvriendelijkere transportmethodes, zoals spoorvracht en zeevracht. We streven ernaar om altijd een groenere vrachtmethode als alternatief aan onze klanten aan te kunnen bieden vanwege;  kosten, tijd en milieuvriendelijkheid.

Maar er is meer, niet alleen het veranderen van transportmethoden, maar ook het optimaliseren van verpakkingen en consolidatie van goederen draagt bij aan een lagere impact op het milieu.

 

Onze betrokkenheid

 

ecovadis_1.png

 

 

Ecovadis

EcoVadis is uitgegroeid tot 's werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, en weerspiegelt onze betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2021 hebben we een gouden medaille van EcoVadis mogen ontvangen.

science based target program


Science Based Target  

ColliCare reageert op een dringende oproep aan bedrijven om emissiereductiedoelstellingen vast te stellen. Het doel is de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5⁰C. Het initiatief wordt gesteund door een wereldwijd netwerk van VN-agentschappen, bedrijfs- en industrieleiders. We gaan binnenkort een doel opstellen voor de gehele ColliCare groep.

3 programma's om de groene omslag te stimuleren

De programma's vinden hoofdzakelijk plaats in Noorwegen, maar ondersteunen de hele organisatie van ColliCare Logistics met zowel kennis als ervaringen. 

 

Green Shipping program

Een partnerschapsprogramma tussen particuliere en overheidsactoren, om 's werelds meest efficiënte en milieuvriendelijke scheepvaart tot stand te brengen.

 

Green Road Transportation Program

Een partnerschapsprogramma tussen particuliere en openbare actoren, om de noodzakelijke overgang naar emissievrij vervoer te waarborgen.

 

H2 truck

Het hoofddoel is 100 waterstofvrachtwagens met de nodige infrastructuur naar Noorwegen te brengen.

 
iso standarization

Daarnaast hebben wij ISO 14001 milieucertificaten aan onze lijst toegevoegd

  • de beheerprocessen;
  • bedrijfsleiding en ondersteunende functies
    • belangrijkste bedrijfsprocessen, met inbegrip van toezicht op en controle van dochterondernemingen

Environmental improvement by increasing capacity

Collicare - grønne ikoner-01.png

By increasing the load capacity from 97 to 155cbm, we expect to reduce the CO2 footprint by about 30% for a 155cbm moving floor set!

Kjell Fredrik Garnaas, CDO