De vracht is waardevol voor jou en jouw organisatie. Dus waarom zou je een compromis sluiten over de veiligheid van de vracht tijdens het transport? Met ons wegtransport volgens richtlijnen Transported Asset Protection Association (TAPA) vervoeren wij jouw vracht veilig naar zijn bestemming.

TAPA is een vereniging van beveiligingsprofessionals, gerelateerde zakenpartners en transportbedrijven. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het opstellen van internationale veiligheidsrichtlijnen voor de transportsector. Sinds september 2020 is ColliCare Logistics Nederland een trots lid van TAPA. Binnen TAPA zijn er verschillende certificeringsprogramma's waarin logistieke dienstverleners aantonen dat hun supply chain beschermd is tegen veelvoorkomende veiligheidsrisico's.

Op dit moment werkt ColliCare Logistics Nederland volgens de richtlijnen van TAPA TSR-3. Later in 2021 staat de certificering hiervan gepland.

TAPA_member.svg

 

De Trucking Security Requirements

De TAPA Trucking Safety Standards (TSR) zijn in het leven geroepen om jouw kostbare vracht zo goed mogelijk te kunnen transporteren en opslaan. TAPA is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en toepassing van wereldwijde veiligheidsnormen binnen de transportwereld. Hierdoor worden door de belanghebbenden duidelijke richtlijnen opgesteld en wordt er proactief misdaadtrends en veiligheidsdreigingen in de supply chain geïdentificeerd.

 

Wat zijn mogelijke risico´s tijdens wegtransport?

Er zitten risicovolle aspecten aan het transport van jouw goederen. Dagelijkse dreigingen zijn onder andere frauduleuze ophaal- en afleverlocaties, neppe politie-vallen, terrorisme dreiging en cyberaanvallen. Maar ook pogingen van diefstal van de goederen van een stilstaande truck en tijdens opslag en overslag van jouw goederen. Populaire doelwitten voor dieven zijn consumentenproducten zoals televisies, laptops, kleding, en alcoholische dranken.

 

Hoe maakt TAPA TSR jouw wegtransport veiliger?

De TSR-certificering focust op het veilig transport via de weg. In 2005 werd de TSR-certificering voor het eerst geïntroduceerd door TAPA, elke drie jaar worden de eisen herzien om te zorgen dat de laatste veiligheidsvoorschriften worden geïmplementeerd.

Er zijn verschillende vereisten om aan de certificering te voldoen. Een belangrijk onderdeel hiervan is een veiligheidsprotocol waarin verschillende geïmplementeerde processen uiteen worden gezet. Een goede administratie van opdrachten en vrachtbrieven is hierbij van belang. Ook tijdens het transport wordt de veiligste route gekozen op basis van kennis gedeeld binnen het TAPA-netwerk wordt er gebruik gemaakt van beveiligde parkeerplaatsen indien mogelijk. Hierdoor kunnen we ook tijdens rusttijden een veilig transport van uw goederen garanderen. Ook zijn de trucks uitgerust met een volgsysteem waardoor wij altijd kunnen zien waar je vracht zich bevindt. Mochten zich er onderweg vertragingen of onverwachte omstandigheden voordoen, dan kan de chauffeur snel schakelen met ons team om een nieuwe route of planning op te stellen.

Tijdens al onze TAPA-transporten:

  • is de route en de stops beoordeeld op mogelijke risco's
  • is de veiligste route gepland op basis van de voorwaarden van de klant
  • zijn de laad- en losplaats en -tijd  vooraf gepland
  • is de chauffeur is aanwezig bij laden en lossen
  • zijn de trailer & lading beveiligd op basis van de gestelde voorwaarden
  • wordt de locatie continue in de gaten gehouden via real-time track & trace
A person seals a trailer with a plastic orange identifier seal.

Onze volledige supply chain is ontworpen om jouw waardevolle lading veilig, beveiligd en onbeschadigd op de plaats van bestemming te krijgen.

Kunnen we jou of jouw organisatie helpen met beveiligd transport?

Heb je vragen over veilig transport? Stel ze aan onze experts!