Wil je goederen uit Litouwen importeren naar Nederland, of wil je goederen exporteren naar Litouwen? Je kan bij ColliCare Logistics terecht met volledige vrachtwagenladingen, deeltruckladingen en groupage tussen Litouwen en de rest van Europa. Samen met onze lokale medewerkers in Litouwen vervoeren we je goederen veilig van A naar B.

Importeren en exporteren

Litouwen is een groot exporteur van meubels, tabak en verschillende grondstoffen. Voor deze producten zijn betrouwbare uitgaande logistieke oplossingen nodig. Bij ColliCare Logistics kun je terecht voor maatwerkoplossingen, begeleid door lokale medewerkers in Litouwen en Nederland. Naast de export heeft Litouwen een aanzienlijke import uit haar buurlanden en Nederland. Geïmporteerde goederen uit Nederland zijn onder andere landbouwmachines, medicijnen en grondstoffen voor verschillende kunststoffen. Om de inkomende en uitgaande logistieke stromen te ondersteunen, biedt ColliCare Logistics dagelijks vertrekken voor volledige vrachtwagenladingen (FTLFull Truck Load
Een volgeladen vrachtwagen met goederen, wordt ook wel een ‘complete lading’ of ‘volledige lading’ genoemd. Doorgaans is een volle vrachtwagen 13,6 laadmeter, wat gelijk staat aan 33 EURO pallets (120x80cm) of 26 industiele pallets (100x120cm).
), deeltruckladingen (LTLLess than Truck Load
Less-than-truckload shipping is used to transport freight that doesn't require a full truckload trailer
) en groupage in beide richtingen aan.

ColliCare Logistics is een gevestigde partner voor meubel transport en consolidatie in Litouwen. In onze terminals in Kaunas en Klaipeda worden dagelijks meubels geconsolideerd voor winkels in Scandinavië. Bent je benieuwd naar onze logistieke oplossingen voor meubels? Lees hier meer.

Onze Litouwse wegtransport diensten hebben:

 • dagelijks vertrek tussen Litouwen en de rest van Europa;

 • lokale distributie- en ophaaldiensten;

 • real-time tracking bij al je zendingen;

 • boeking via onze website, per e-mail, via EDIElectronic Data Interchange
  Electronic Data Interchange
  of APIApplication Programming Interface
  (Application Programming Interface) In de context van API's verwijst het woord Applicatie naar elke software met een aparte functie.
  en telefonisch;

 • snelle klantenservice van ervaren medewerkers.

Groupage van en naar Litouwen

Stukgoed met een gewicht tot 2.500 kg kan in alle delen van Litouwen worden geleverd en opgehaald. Groupagezendingen in ons groupagenetwerk zijn 4 tot 5 dagen onderweg tussen Nederland en Litouwen. Vraag een offerte aan, of vraag ons naar de mogelijkheden.

Deelladingen (LTL) van en naar Litouwen

Je kan bij ColliCare Logistics terecht met zendingen die minder dan een vrachtwagenlading (LTL) zijn, maar met een gewicht boven 2.500 kg hebben. Tussen Litouwen en Nederland hebben we korte transittijden van 3 tot 5 dagen. Er zijn speciale ophaal- en bezorgopties beschikbaar, indien gewenst.

Volle vrachtwagens (FTL) van en naar Litouwen

ColliCare Logistics verzorgt volledige vrachtwagenladingen (FTL) van en naar Litouwen. De lokale Litouwse experts en ons Nederlandse operationele team werken nauw samen om je producten in 3 dagen veilig op de plaats van bestemming te laten arriveren.

DSC_0586-2.jpg

Onze aanvullende diensten voor Litouwen zijn:

 • speciale achterklep vrachtwagen levering;

 • levering op speciale dag of gewenste tijd;

 • lokale distributie en logistieke diensten;

 • vervoer van gevaarlijke goederen / ADRDangerous Goods by Road (ADR)
  Stoffen die door hun intrinsieke eigenschappen of de omstandigheden waaronder ze voorkomen gevaar, schade of ernstige hinder voor mens, dier of milieu kunnen veroorzaken
  -geclassificeerde stoffen;

 • vervoer van hoogwaardige lading (TAPA TSR);

 • project cargo,bulk en break-bulklading.

Transporttijden van en naar Litouwen

 • volledige vrachtwagenladingen (FTL): 3 dagen, dagelijkse vertrekken;

 • deelladingen (LTL): tussen 3 en 5 dagen, dagelijkse vertrekken;

 • groupage: 4 tot 5 dagen, dagelijkse vertrekken;

 • sneltransport: 48 – 65 uur, dagelijkse vertrekken.

Vrachttarieven voor wegtransport

Wat kost goederenvervoer over de weg van en naar Litouwen? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij ColliCare Logistics, wij helpen je graag bij het vinden van de beste logistieke oplossing.

Roelf Goos

Roelf Goos

Commercial Director Netherlands & Germany
Jan Willem Teeninga

Jan Willem Teeninga

Site Manager Groningen

Meer informatie over Litouwen: