logo
No  |  En   Country
iconmenu
iconmenu
logo

Ontwikkeling Brexit

Gepubliceerd:  11. februari 2019

Ondanks de huidige onduidelijke situatie rondom Brexit, zal ColliCare toch haar business strategie verder ontwikkelen.
 
De mogelijkheid dat vanaf 23.01 uur op 29 maart 2019, alle goederen die ofwel geëxporteerd ofwel geïmporteerd worden naar/van het Verenigd Koninkrijk onderhevig zijn aan douane formaliteiten, komt elke dag dichter bij.
 
Het is onnodig om aan te geven dat een Brexit behoorlijk consequenties zal hebben in de uitvoering van transport en douane formaliteiten. Invloed op BTW regiem en invoerrechten mogen zeker niet worden onderschat.


ColliCare zal sowieso een focus leggen op  capaciteit shortsea.
In combinatie met het weg- en ferryvervoer per trailer blijven wij een totaalconcept bieden samen met onze agenten /partners.
 
ColliCare wil voorop blijven lopen met innovatieve logistieke oplossingen inclusief douaneafhandelingen aan beide kanten om zodoende een geolied proces mogelijk te maken.
We hebben reeds lange tijd ervaring met douanezaken.
 
Indien bedrijven hun douaneactiviteiten uitbesteden is het een keiharde verplichting om de logistieke dienstverleners waarmee zij werken de juiste informatie te verschaffen aangaande:
INCO-terms, commerciële factuur, zendinginformatie, paklijsten en VGM document.
 
In dit stadium zijn niet alle gevolgen van Brexit te overzien.
Wat wel duidelijk is dat er hoogstwaarschijnlijk tenminste een dag extra looptijd nodig is voor zowel import als export.
 
Wij zijn klaar om uw douane formaliteiten te regelen indien de juiste INCO-terms en EORI nummers beschikbaar zijn. U ook!
 
Voor extra informatie vindt u twee links.
 
EORI nummer aanvragen:
https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/customs-procedures/general-overview/economic-operators-registration-identification-number-eori_en
 
Betreffend invoerrechten en belastingen moeten bedrijven zich wenden tot de lokale belastingautoriteiten over de mogelijke impact die voor de individuele bedrijven zou kunnen gelden.
https://www.evofenedex.nl/kennis/actualiteiten/belastingdienst-vraag-btw-verlegging-aan-voor-invoeraangifte-na-brexit
 
Indien u meer wilt weten staan uw vaste contactpersonen binnen ColliCare Logistics  voor u klaar.
 

Ontwikkeling Brexit
Share in social media: