logo
No  |  En   Country
iconmenu
iconmenu
logo

Nieuwe weeg voorschriften voor containers

Gepubliceerd:  16. juni 2016

Solas (Safety of Life at Seas) lanceert nieuwe wetgeving met betrekking tot documenteren van het container gewicht, met ingang van 1 juli 2016. 

Vanaf deze datum zullen alle containers inclusief de inhoud moeten worden gewogen met gecertificeerd en geverifieerd weegmateriaal volgens de landelijk geldende standaard en eisen. Het zogenoemde VGM (Verified Gross Mass) moet worden gedocumenteerd op de verschepingsdocumenten voor het laden, een geschat bruto gewicht zal niet langer worden geaccepteerd. De VGM kan worden gedefinieerd, door de container te wegen met de goederen en verpakking, of door de goederen en de verpakking te wegen en dan het container gewicht toe te voegen.
 
De verzender, is verantwoordelijk voor de documentatie van de VGM. Als de VGM niet is gedocumenteerd dan mag de vervoerder/terminal de container niet laden, dit kan leiden tot extra toeslagen.
 
Dit is internationale wet en regelgeving en is toepasselijk voor alle landen. Het doel van deze wetgeving is veiligheid op zee te garanderen voor zowel personeel als materieel . Verzekeringsagenten hebben gepleit voor deze wetgeving op basis van ervaring.  In het verleden is bewezen dat incorrect container gewicht heeft geleid tot ongelukken en andere onfortuinlijke gebeurtenissen. 


 
Voor gedetailleerde informatie: http://www.worldshipping.org/industry-issues/safety/MSC_1-Circ_1475_-_Guidelines_Regarding_The_Verified_Gross_Mass_Of_A_Container_Carrying_Cargo_-Secretariat-.pdf
 
Mocht u vragen hebben met betrekking tot wat dit voor u betekend, kunt u contact opnemen met ColliCare.Download ​SOLAS VGM Guide
 

Nieuwe weeg voorschriften voor containers
Share in social media: